Ανακοίνωση Τετάρτη 27 - 04 - 2011

Συντονιστικό Όργανο των Σωματείων της δύναμης της Τιτάν Α.Ε

Τηλ.: 210 55 42 067κ’ 2610 964 255   -  e-mail: tsimentas@gmail.com

Fax: 210 55 57 429 κ’ 2610 931 796  www.tsimentas.com/syntonistiko

Αριθ. Πρωτ.: 18

Ημ/να: Τετάρτη 27 – 04 - 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σσες,

Η στάση των εργαζομένων και των σωματείων της δύναμης του Τιτάνα, έχει αποδείξει στους κρίσιμους και χαλεπούς καιρούς του παρελθόντος, αλλά και στους ζοφερούς του παρόντος, πως είναι σε θέση να κρατούν με επιτυχία τις Θερμοπύλες της εργασίας και του υγιούς ανταγωνισμού (εσωτερικού και εξωτερικού), τιμώντας τις δια λόγου και δια χάρτου συμφωνίες και κοινούς αγώνες  με τους  θεσμικούς (και μη) εταίρους τους, από πάντα και δια πάντα. 

Θα ήμασταν οι τελευταίοι (και ποτέ αναίτια) που θα αθετούσαμε την οποιαδήποτε συμφωνία ή που θα υποτιμούσαμε τον όποιο συνομιλητή μας.., κι αυτό διότι οι ενέργειες μας διαρρέονται από εντιμότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και πάνω από όλα με εμπιστοσύνη προς αυτούς που έχουν ευθεία και όχι πλάγια σκέψη.

Η παρούσα ανακοίνωση του Συντονιστικού απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν καλά την «ιστορία» και έχουν την ικανότητα (κατ’ ελπίδα και κατ’ ουσία) να την ερμηνεύουν.

Εμείς (για καλή μας «τύχη») ερμηνεύουμε σωστά την «ιστορία», γιατί  κατέχουμε έναν σημαντικό  παράγοντα που βοηθά στην ερμηνεία της,  είναι η ικανότητα του να μην φοβάσαι τους Δαναούς (και δώρα φέροντες), άλλα  αντίθετα να ψυχανεμίζεσαι και να προλαμβάνεις τις «προθέσεις» τους πίσω από τα λόγια και τις υποσχέσεις «δώρα».

Η ελλειμματική ενημέρωση και ο εξοστρακισμός μεσούσης της κοινής προσπάθειας κάποιων εκ των θεσμικών εταίρων, διατάραξαν (ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα) συμφωνίες λόγων και έργων εις βάρος των σωματείων και της Ομοσπονδίας. Εις βάρος δηλαδή αυτών που με μεγάλο κόπο και προσπάθεια, κατάφεραν να οργανώσουν και να θωρακίσουν το θεσμικό πλαίσιο ενός υγιούς εσωτερικού και εξωτερικού  ανταγωνισμού, αλλά και να αφυπνίσουν τους εν υπνώση δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η Πεποίθηση μας ότι η παρανόηση και η σύγχυση  δεν βοηθούν κανένα, μας οδηγεί στο να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η στάση μας θα συνεχίσει να στέφεται από υψηλούς στόχους. Τέτοιους όπως το να σφραγίζουμε τις Κερκόπορτες του νου και να ξεκαλουπώνουμε τους Δούρειου Ίππους των «ευσεβών προθέσεων» που μας θέτουν σε αναίτιο κίνδυνο.

Άλλωστε Τροία εντός Ελλάδος δεν υφίσταται (ακόμη).

Επιπλέον συνδικαλιστές που σέβονται τον εαυτό τους, τους εντολείς τους και τους συνομιλητές τους, πρέπει πρώτα να ενημερώνονται από τους θεσμικούς εταίρους  τους και έπειτα να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται μ’ αυτούς (και τους άλλους).

Υπό διαφορετικές συνθήκες, οι θυσίες, τα όνειρα και οι προσδοκίες των εργαζομένων άγονται και φέρονται σε θολές διαδρομές του αιγαίου πελάγους, στοιβαγμένες ως θλιβεροί παράνομοι μετανάστες σε πλοίο φάντασμα, που εκτελεί δρομολόγιο Άδανα – Θεσσαλονίκη.

Περί όλων αυτών είναι θεμιτό, έξυπνο και έντιμο, πρώτα να ενημερώνονται τα σωματεία   για τα του οίκου τους και στην συνέχεια το Συντονιστικό από αυτά.

Το συντονιστικό δεν δικαιούται να συνομιλεί με κανέναν για θέματα που αφορούν αρχικά πρωτοβάθμια σωματεία (πριν απ’ αυτά και για λογαριασμό τους δίχως εξουσιοδότηση από τα ίδια) και ιδιαίτερα όταν αυτά τυγχάνουν απαξίωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χρήστος Λίγγος                                Γιώργος Χ. Αγγελόπουλος