ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΤΙΤΑΝ A.E» ΠΑΤΡΑΣ

ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ

Αριθμ. Εγκρ. 681/75 Πρωτοδ. Πατρών – Καταχ. 429α/4.11.1977

FAX: 2610/931-796 – e-mail: tsimentas@gmail.comwww.tsimentas.com

 

Αριθ. Πρωτ.: 1181

Ημ/να: Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σσες, με αφορμή την τρίτη κατά σειρά ανακοίνωση της εταιρίας με το «γνωστό» θέμα της «αλλαγής του ωραρίου» εργασίας (ενοποίηση ωραρίου ημερήσιων-βαρδιάνων) και την ακαμψία των διαπραγματεύσεων περί αυτού του «θέματος», το Δ.Σ του σωματείου ως όφειλε, πραγματοποίησε έκτακτο συμβούλιο για τους πιο κάτω λόγους:

1)                Έπειτα από την αναστολή της αλλαγής  του ωραρίου από την εταιρία και με τις τοποθετήσεις του Γενικού Διευθυντή Ελλάδος κ. Μπαλτζή Σωκράτη, στην προκληθείσα από τον ίδιο συγκέντρωση, πιστεύουμε ότι προκύπτουν καινούργια δεδομένα προς εξέταση.

2)                Οφείλουμε δεοντολογικά αλλά και ουσιαστικά, να καταγράψουμε εκ νέου τις τάσεις και τους ισχυρισμούς των εργαζομένων μέσω νέας Γενικής Συνέλευσης.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 18:00 στο Ε.Κ.Π, υποδηλώνοντας αφενός σεβασμό, υπακοή και υπευθυνότητα στους εργαζόμενους και αφετέρου έλλειψη καπριτσολογίας και αναλγησίας προς τους Διοικούντες. 

Δυστυχώς σε μια δύσκολή περίοδο οικονομικής απραξίας και κοινωνικής σύγχυσης, όπου απαιτείται σύνεση, συνεργασία και χρυσές τομές στα όποια προβλήματα προκύπτουν, συναντάμε την άρνηση την αδιαλλαξία, την «ευγενική» απειλή και τον δεσποτισμό.

Όλα μικρόψυχα ανταλλάγματα στο φιλότιμο αυτών που μεγαλόψυχα μετουσίωσαν την σκόνη και τον ιδρώτα σε δόξα και χρήμα για να σας το προσφέρουν.

Τώρα τους ζητάτε να αναπαύονται και να βλέπουν την  οικογένεια τους λιγότερο, έναντι κομίστρου μεταφοράς, έντεχνης απαξίωσης των κεκτημένων και καθήλωσης των διεκδικήσεων .

Ισχύει για τους εργαζόμενους σήμερα αυτό που έγραφε ο Όμηρος για τον Οδυσσέα:

«..πλέοντας σε βαθυκόκκινη θάλασσα προς αλλόγλωσσους ανθρώπους..» έπρεπε να ταξιδέψει ο πολύπαθος Οδυσσέας για να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Εμείς οδεύουμε προς την «Ιθάκη» εσείς που πάτε;