ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 - 02 - 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σσες, το σωματείο μας ταυτιζόμενο με την απόφασή της Ομοσπονδίας μας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ (και η ΑΔΕΔΥ) στις 23-02-11 ημέρα Τετάρτη. Είθισται στις απεργίες το σωματείο μας με ανακοίνωση του, να περιγραφεί τους λόγους και τα αιτήματα που μας οδηγούν στις κινητοποιήσεις, τώρα πια αυτό είναι πλεονασμός.

Η κρατική ανικανότητα, η ιδιωτική αναλγησία, η θεσμοθετημένη φεουδαρχία και η «νομιμοποιημένη» πλέον κοινή τους οικονομική βουλιμία μας αναγκάζουν να βγούμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, θυσιάζοντας το μεροκάματο και το χαμόγελο των  παιδιών μας για το «χαμόγελό του Στρος Καν», του ΔΝΤ και των καταθετών της Ελβετίας. Τα αιτήματα και οι λόγοι δεν χρειάζεται να περιγραφούν γιατί η λίστα πλέον είναι ατέλειωτη και οι επιπτώσεις της βιωματικές. Βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά την αδικία και τον σφαγιασμό των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, αναχαιτίζουμε αδιάκοπα τους «δανειστές» και τους κερδοσκόπους που με τις επιλογές τους υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και την ίδια μας την ζωή.

Οι πολιτικές τους ήταν και είναι αδιέξοδες για την κοινωνία και τον τόπο μας, το μοναδικό τους μέλημα είναι να βάλουν  στον γύψο τα δικαιώματα και την ζωή μας για ολόκληρες γενιές.

Τώρα ξέρουμε όλοι, πως η οικονομική κρίση είναι η «υπεραξία των προϊόντων»  για την  «παραγωγή» της νέας τάξης πραγμάτων με πρώτες ύλες, την παγκόσμια φεουδαρχία, την πολιτική και κοινωνική ομηρία, την ιστορική  λήθη, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την διαγραφή των εθνικών συνειδήσεων και την επαναφορά του μεσαίωνα.

Τα αποτελέσματα απόσβεσής του «κόστους παραγωγής» και η συγκέντρωση του κέρδους  για όλους αυτούς είναι ήδη ορατά.

Αν τώρα παρόλα αυτά επιμένουν κάποιοι να θέλουν να διαβάσουν την λίστα των αιτημάτων της  επικείμενης πανελλαδικής απεργίας ας κοιτάξουν το βλέμμα του διπλανού τους αλλά και των παιδιών, καθώς  αυτά κοιτάζουν με αμηχανία καθ' ην στιγμή στεριώνονται τα υποζύγια στις πλάτες τους από την «νέα τάξη πραγμάτων».

Έχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για μας και τα παιδιά μας για την επιτυχία των αγώνων μας. Η συμμετοχή μας θα είναι καθοριστική για την ανατροπή των σχεδίων όλων αυτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Όλες οι μεγάλες συνωμοσίες ανατρέπονται στις λεπτομέρειες! 

Δεν θα επιτρέψουμε με οποιοδήποτε κόστος:

  • Τον αποχαρακτηρισμό των βαρέων κι ανθυγιεινών.
  • Την μείωση των αποδοχών μας (με την οποία ερωτοτροπούν η κυβέρνηση και η τράπεζα της Ελλάδος).
  • Την κατάργηση του οκταώρου και της πενθήμερης εργασίας
  • Την κατάργηση των Σ.Σ.Ε και την «θέσπιση» των ατομικών συμβάσεων του εκβιασμού και της ανέχειας.
  • Την μείωση του προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα και την απελευθέρωση των απολύσεων,  υπέρ μιας αναιμικής και επιφατικής ανταγωνιστικότητας προπομπό της κοινωνικής αστάθειας .  

Θα συναντηθούμε όλοι στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας την Τετάρτη 23-02-2011 και ώρα 10:30 το πρωί για να το αποδείξουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ            ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΓΙΩΡΓΟΣ