ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΤΙΤΑΝ A.E» ΠΑΤΡΑΣ

ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ

Αριθμ. Εγκρ. 681/75 Πρωτοδ. Πατρών – Καταχ. 429α/4.11.1977

FAX: 2610/931-796 – e-mail: tsimentas@gmail.comwww.tsimentas.com


Ανακοίνωση

  Συνάδελφοι–συναδέλφισσες, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συντονισμένοι πανελλήνια και ομόθυμα θα απεργήσουμε την Τετάρτη 15 - 12 – 2010, εναντία στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που «θεσπίζονται» ερήμην μας. Η συντεχνία της αφαίμαξης και της αποδόμησης (Δ.Ν.Τ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ε.Ε και η ελληνική κυβέρνηση) σε συνεργασία με το ΣΕΒ, καταφέρονται ενάντια στα οικονομικά, εργασιακά και κατ’ επέκταση  κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, σε συνέχεια εκείνων της καρατόμησης των συνταξιούχων.

 Οι επίδοξοι ιεροεξεταστές του σύγχρονου μεσαίωνα προσδοκούν να γυρίσουν τις κοινωνίες των πολιτών έναν αιώνα πίσω, αλυσοδένοντας τους στις γαλέρες της παγκοσμιοποίησης χρησιμοποιώντας τους ως πρώτη ύλη στις κρεατομηχανές του τραπεζικού συστήματος.  

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι επίδοξοι θεριστές της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να αντιληφθούν (για το καλό τους) ότι όλα τα φράγματα έχουν συγκεκριμένο όριο αντοχής στην πίεση.  Η συνεχόμενη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και η παρουσία τους στους δρόμους είναι ικανή να τους δώσει να καταλάβουν επιτέλους πως «..ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πιόνια κανενός αλλά οι βασικοί παίκτες.

Η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου μας στις κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη διότι επιπροσθέτως αντιμετωπίζουμε την απαράδεκτη αδιαφορία της πολιτείας στο φλέγον θέμα της εισαγωγής τσιμέντου και κατ’ επέκταση της εισαγωγής ανεργίας στον κλάδο, υπό τα απαθή βλέμματα των τσιμεντοβιομηχάνων.    

Θα παρευρισκόμαστε όλοι στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15-12-2010 και ώρα 10:30 το πρωί μπροστά από το Ε.Κ.Π.

Απεργούμε και απαιτούμε:

Την μη κατάργηση των Σ.Σ.Ε, Καμία περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα,

Την μη εισαγωγή τσιμέντου, ΟΧΙ στις όποιες αντεργατικές ορέξεις της ΤΡΟΙΚΑ.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες. Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρό, όχι τουλάχιστον αυτό που θα τους σκεπάσει, ας το πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια πλούτιζαν εις βάρος μας…, εξ άλλου δεν «…τα φάγαμε μαζί».

Η κυβέρνηση υποχρεούται και οφείλει να αγνοήσει και να αντισταθεί στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας που καταλύουν την Δημοκρατία και ακυρώνουν το Σύνταγμα. 


Ο Πρόεδρος: Καλαμίδας Δημήτριος

Ο Γεν. Γραμματέας: Αγγελόπουλος Χ. Γεώργιος