Ανακοίνωση Απεργίας 22-02-2010

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται άδικα εγκλωβισμένοι στις συμπληγάδες των απαιτήσεων ενός αδίστακτα λαίμαργου και υδροκέφαλου παγκοσμιοποιήμενου κεφαλαίου, που στο όνομα του κέρδους, έντεχνα και συντονισμένα,  επιδιώκει  την διάλυση όλων των  ισχυόντων μέχρι σήμερα δομικών αξιών και ιδανικών, με απώτερο σκοπό την ένταξη των εθνών σε υπερεθνικούς καπιταλιστικούς μηχανισμούς προκειμένου να επιτύχει την αποδόμηση τους, κάμπτοντας την αντίσταση των λαών με την φτώχια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, και την απαξίωση της αξιοπρέπειας, ομογενοποιώντας το ηθικό  με το ανήθικο. Ο εγκλωβισμός των εργαζομένων σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον, έχει κυρίαρχο στόχο την αποδυνάμωση της αντίστασής τους, προκειμένου να καταστούν ευκολοαδιαχείριστοι διαμέσου του φόβου και της ανασφάλειας.
Συνταγή που είναι καταδικασμένη από την ιστορία  να αποτύχει οικτρά και δυστυχώς όχι ανώδυνα.  Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τον μονόδρομο της αντίστασης ανατρέποντας τις προθέσεις και τα σχέδια των Κροίσων των  οικονομικών και κοινωνικών «κρίσεων», που ανερυθρίαστα τολμούν να διασύρουν, να εκβιάζουν, να ενοχοποιούν και να υποβαθμίζουν ακόμη και κυρίαρχα έθνη, δένοντας τα στο άρμα του παγκόσμιου αδηφάγου χρηματοπιστωτικού συστήματος.  
Την Τετάρτη 24 - 02 - 2010 οι εργαζόμενοι θα στείλουν το μήνυμα τους στους τυμβωρύχους των κεκτημένων δικαιωμάτων τους  με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αδιαπραγμάτευτα και κυρίαρχα. Απεργούμε και Απαιτούμε:
 • Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μην μειωθούν οι συντάξεις γιατί κάτι τέτοιο δεν προσφέρει τίποτα στην βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Να θεσπιστούν νέοι τρόποι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ και να εισπραχθούν όλοι οι διαφυγόντες πόροι.
 • Οι απαιτήσεις των Αγορών να μην γίνουν κυβερνητική πολιτική.
 • Η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψει να είναι Ένωση Τραπεζιτών, Χρηματιστών και τροχονόμος των Αγορών, διότι Οφείλει να είναι και να γίνει, Ένωση Πολιτών, Αλληλεγγύης, Συνοχής και θωράκισης των χωρών από τα κερδοσκοπικά τρωκτικά.
 • Ανάπτυξη και διεύρυνση της απασχόλησης, μείωση της ανεργίας.
 • Πάγωμα των απολύσεων παντού.
 • Αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων και υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.
 • Ενίσχυση των εισοδημάτων, των συντάξεων και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων για να τονωθεί η πραγματική οικονομία και η απασχόληση.
 • Ασφάλιση για όλους σταθερή εργασία, πλήρες ωράριο και σύγκλιση των μισθών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Κατάργηση των επισφαλών σχέσεων εργασίας και των εργολαβιών, ώστε να τεθεί τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα.
 • Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι αεριτζήδες, οι εξωχώριες εταιρίες (off-shore).
 • Το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» να τροποποιηθεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Συνάδελφοι –σσες, θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με την παρουσία μας στο εργατικό κέντρο (την Τετάρτη 24-02-2010 και ώρα 10:30 το πρωί), την έναρξη της αμετάκλητης κατάργησης των δρομολογημένων, ανάλγητων και αντεργατικών προθέσεων και σχεδίων.

Comments