Ανακοίνωση Απεργίας

Σ

υνάδελφοι–σσες, ο Λαός και οι Εργαζόμενοι απορρίπτουν στο σύνολο του το αντιασφαλιστικό-εργασιακό τρομοσχέδιο που «επεβλήθη» από το υποκατάστατο της κυβέρνησης, την Τρόικα την Ελληνικής ΔΝΤοκρατίας.

Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός προωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (με την βοήθεια των Ευρωπαίων ηγετών) πολιτικές που έχουν στόχο να σαρώσουν και να ακυρώσουν, όσα με αγώνες έχουν κατακτήσει τα τελευταία 100 χρόνια εργαζόμενοι και κοινωνίες, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την φτώχεια και την εξαθλίωση των Λαών.

        Οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν, η υπό ομηρία κυβέρνηση να ξυπνήσει από τις κραυγές αγωνίας της κοινωνίας, να αποτάξει τον ζυγό που αποδέχτηκε και να πει ΟΧΙ, σ’ αυτές τις απαράδεκτες εκβιαστικές απαιτήσεις των τρομολάγνων τοκογλύφων  της τρόικας.

Τα ελλείμματα, την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, αυτοί που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και σοδόμησαν την κοινωνία και την χώρα ολάκερη!

       Αρνούμαστε να πληρώσουν τα σπασμένα των «γνωστών-αγνώστων» οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και όλοι οι απλοί πολίτες της ανάγκης και του μόχθου.

      Απαιτούμε μαζί με όλα τα άλλα συνδικάτα, να αποσυρθεί χωρίς περιστροφές το βδέλυγματικό  νομοσχέδιο υποταγής, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην τολμήσουν να το ψηφίσουν, αν δεν θέλουν να καταλάβουν μια θέση ανάμεσα στους εφιάλτες της ιστορίας αυτού του τόπου. «Κύριοι» δεν οφείλετε πειθαρχία στην κυβέρνηση άλλα στον ΛΑΟ που σας τίμησε, ανάθεμα σας!

       Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, καλούμαστε μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να απεργήσουμε την Πέμπτη 08 Ιουλίου 2010, συμμετάσχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα. Όλοι στην συγκέντρωση μπροστά από το Ε.Κ.Π στις 08-07-10 και ώρα 11:00 το πρωί.

Παράλληλα μ’ αυτή μας την κινητοποίηση καταδικάζουμε σε επίπεδο ομοσπονδίας και επιχείρησης, την απαξίωση και την ολιγωρία της διοίκησης προς τους εργαζόμενους και τα θεσμικά τους όργανα. Ο Τιτάνας ακλουθώντας την γραμμή πλεύσης των τσιμεντοβιομηχάνων σκόπιμα απαξιώνει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων του 2010, κάνοντας εμφανή την προσπάθεια του να εξυπηρετήσει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.