07                                   Με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων 

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας, με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, νοιώθει την ανάγκη αυτή την εορταστική περίοδο η οποία κάθε χρόνο κατακλύζεται από μηνύματα γεμάτα αισιοδοξία και ελπίδα, να στείλει το δικό του μήνυμα που γεννάται μέσα από την συνεχή τριβή του με τα εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα.  

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, οι πανανθρώπινες αξίες που κληροδότησε το θείο βρέφος με τον ερχομό του στις κοινωνίες των ανθρώπων, δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις.

Αυτές είναι το αποτέλεσμα των απάνθρωπων συμπεριφορών των κάθε λογής παγκοσμιοποιημένων «μινώταυρων» που μέσω της συνεχούς, αλόγιστης και άπληστης μοχθοβόρας  αναζήτησης τους για δύναμή και πλούτο προκαλούν στην ανθρωπότητα πόνο, πείνα, ανισότητα και βία. 

Οι επιδιώξεις τους  απαιτούν από τους ανθρώπους του μόχθου και την νεολαία, ως φόρο τιμής, το βιοτικό τους επίπεδο, την ανεξαρτησία της σκέψης του και φυσικά την παντελή υποταγή τους, μέσω του φόβου, της ασφάλειας και της αβεβαιότητας. 

Το εμβόλιο για την καταπολέμηση της γρίπης των μινώταυρων είναι ένα. Συνεχής αγώνας και αντίσταση στις ορέξεις τους. 

Εμβόλιο που φυσικά, δεν παράγεται στις βιομηχανίες του κέρδους, μα στις συνειδήσεις των ανθρώπων , με πρώτες ύλες την θέληση, τα όνειρα και τις παρακαταθήκες όλων αυτών που θυσιάστηκαν μέχρι σήμερα για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο.