Άρθρα‎ > ‎

Άρθρο 08

Απάντηση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Μια τεκμηριωμένη απάντηση έδωσαν χθες στον αλαζόνα Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Σόιμπλε, με κοινή τους δήλωση 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που υπέφεραν από τα δεινά της γερμανικής κατοχής.

«Με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ο Υπουργός των Οικονομικών της κυβέρνησής σας, Σόιμπλε, έκανε την απαράδεκτη και αλαζονική, ειδικά για τη χώρα μας, δήλωση ότι "Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων".
Ως γενική αρχή μεταξύ των κρατών θα μπορούσαμε ίσως να το δεχθούμε, με την παρατήρηση ότι παραμένει αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, που δεν είναι υποχρεωτική για τα κράτη, αλλά για όσους την πιστεύουν. Και όλοι ξέρουν ότι ο περήφανος ελληνικός λαός έδειξε τη διεθνή του αλληλεγγύη σε κρίσιμες περιστάσεις όσο και όταν μπορούσε και δέχτηκε με ευγνωμοσύνη, όταν αγωνιζόταν σκληρά για ελευθερία και δημοκρατία, τη συμπαράσταση από τους δημοκρατικούς ανθρώπους όλων των χωρών.
Αν ο Σόιμπλε θέλει να μείνουμε στον κρατικό διαχειρισμό του θέματος και αν θέλει να είναι στοιχειωδώς πολιτικά και ηθικά συνεπής, τότε θα συμφωνήσει πως ούτε εμείς οι Έλληνες μπορούμε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε -και μάλιστα ως μικρή και σχετικά φτωχή χώρα- τα πολύ μεγάλα λάθη-εγκλήματα των Γερμανών πολιτικών, εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια και να αρνείται η Γερμανία να καταβάλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 δισεκατομμυρίων 500 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).
Η Ιταλία και η Βουλγαρία κατέβαλαν στην Ελλάδα έστω στοιχειωδώς τις επανορθώσεις που όφειλαν. Του συνιστούμε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας: Αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία.
Συμφωνεί, λοιπόν, ο Σόιμπλε να μην συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες επί 60 ολόκληρα χρόνια τα καταστροφικά για την Ελλάδα λάθη των τότε Γερμανών και μάλιστα όταν με τόσες θυσίες βοήθησαν κι αυτοί να απαλλαγεί και ο Γερμανικός λαός από τη χιτλερική βαρβαρότητα;
Απαντήστε, κ. Σόιμπλε, και μην κρυφτείτε, όπως οι συνάδελφοί σας, συνέχεια επί 60 χρόνια. Το ξέρετε ότι έχουμε επικοινωνήσει με πολλούς αληθινά δημοκρατικούς Γερμανούς και συμφωνούν για το ολοφάνερο δίκιο μας, σώζοντας ένα μέρος της τιμής και της αξιοπρέπειας της νεότερης Γερμανίας πάνω σε αυτό το θέμα».
Comments